امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار متریک تُن برنج در سطح کشور تولید شده است

user-admin
شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۹ - ۹:۳
سږ کال د هېواد په کچه نږدې ۴۰۰ زره مټریک ټنه وریجې تولید شوي

براساس آمار ریاست احصاییه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سال جاری حدود ۴۰۰ هزار متریک تُن برنج در سطح کشور تولید گردیده که به مقایسه سال گذشته افزایش را نشان می‌دهد.
به اساس ارقام و معلومات به‌دست آمده، ساحه تحت کشت شالی در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲۹ هزار هکتار بوده که به مقایسه سال گذشته افزایش را نشان می‌دهد.
ولایت کندز با تولید ۱۲۵ هزار ۴۵ متریک تُن بیشترین تولید را در سطح کشور داشته است، برعلاوه تخار، بغلان و ننگرهار از ولایاتی اند که بیشترین ساحه کشت و تولید را دارا می‌باشند، این نبات در سال ۱۴۰۲ در ۱۶ ولایت کشت بود.
آمارهای ریاست احصاییه نشان می‌دهد، که ضرورت مواد غذائی برنج به اساس نفوس کشور در سال ۱۴۰۲ مقدار ۶۴۷ هزار متریک تُن و مصارف تخم بذری مقدار ۱۳.۵ هزار متریک تُن بوده که مجموعا نیازمندی برنج در کشور حدود ۶۸۸.۵ هزار متریک تُن می‌باشد.
شالی از جمله نباتات عمده، استراتیژیک و از نگاه اهمیت غذائی ارزش بسزائی را در افغانستان دارد که بعد از گندم منحیث غذای اساسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سعی و تلاش بیشتر بوده تا تولیدات داخلی کشور را افزایش داده و واردات برنج را به حد اقل برساند.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۶ - ۱۶:۲۶
Background image

توزیع ۲۲۰ کندوی زنبور عسل برای ۵۵ خانواده در ولسوالی بهارک بدخشان

۶ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان در همکاری با مؤسسه مؤسسه ارتقای اجتماعی و با حمایت مالی سازمان خوراک و زراعت ملل متحد، ۲۲۰ کندوی زنبور عسل را برای ۵۵ خانواده. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۶ - ۱۶:۲۱
Background image

رئیس زراعت بدخشان از فارم تحقیقات زراعتی و باغ ذخیره ولسوالی بهارک بازدید کرد

۶ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
شفیق‌الله حفیظی رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان از فارم تحقیقات زراعتی و باغ ذخیره ولسوالی بهارک بازدید و روند فعالیت‌ها و برنامه‌های جاری این مرکز را بررسی. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۶ - ۱۶:۱۶
Background image

دیدار رئیس عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت با مسئول برنامه‌های کمیته هالند برای افغانستان

۶ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی عبدالعلی عمری رئیس عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با داکتر فریدون مسئول برنامه‌های کمیته هالند برای افغانستان، بر تداوم. . .

بازگشت به خبرها