احداث ۲۵ جریب باغ متراکم در ولایت بامیان از سوی وزارت زراعت

content_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۴/۱ - ۱۵:۱۴
احداث ۲۵ جریب باغ متراکم در ولایت بامیان از سوی وزارت زراعت

۱ سرطان ۱۴۰۰
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق پروژه سکتوری انکشاف زنجیره ارزش باغداری،HVCDSP، طی دو سال گذشته ۲۵ جریب متراکم سیب و ناک در ولسوالی‌های یکاولنگ، شیبر و مرکز ولایت بامیان احداث کرده است. این باغ‌ها برای ۲۲ دهقان احداث شده و در هر جریب باغ، ۶۳۰ نهال غرس شده است.
همزمان با احداث این باغ‌ها، به هریک از این دهقانان ۵۰ کیلوگرام کود کیمیاوی نیز توزیع شده است.
این باغ‌ها به گونه‌ی مسلکی احداث شده و با باغ‌هایی که به شکل سنتی احداث می‌شوند، تفاوت‌های زیاد دارند. باغ‌های متراکم پس از مدت دو سال حاصل می‌دهند اما باغ‌هایی که به گونه سنتی توسط خود دهقانان احداث می‌شوند حدود پنج وقت خواهد گرفت تا به ثمر برسند. باغ‌های متراکم در مقایسه با باغ‌های سنتی، بیست برابر حاصلات بیشتر دارند.
باغ‌های متراکم از یک جانب باعث افزایش حاصلات می‌شود و از سوی دیگر به کاهش حرارت منطقه کمک می‌‌‌کند.
پروژه سکتوری انکشاف زنجیره ارزش باغداری در بخش‌های احداث زیربناهای جدید، بهبود زنجیره ارزشی محصولات باغداری، ارتقای ظرفیت زراعت‌پیشگان، توسعه صادرات محصولات باغداری در یازده ولایت افغانستان فعالیت دارد. این پروژه از سوی بانک انکشاف آسیایی،ADB، تمویل و توسط وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تطبیق می‌گردد.
طی دو سال گذشته، از طریق این پروژه در ولایت‌های تحت پوشش باغ‌های مختلف متراکم شامل ستروس، خُرما، ناک و سیب به گونه‌ی مسلکی در ولایت‌های ننگرهار، کنر، لغمان، خوست، لوگر، غزنی، کابل، پکتیا، پکتیکا، بامیان و میدان وردگ احداث شده‌اند.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۱۲ - ۹:۳
Background image

راه‌اندازی سیستم معلوماتی جایدادهای خالصه در وزارت زراعت

۱۱ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
طی جلسه‌ای به سرپرستی مولوی نورالدین عمیر معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کارمندان ریاست احصاییه و معلومات زراعتی وزارت زراعت از ایجاد سیستم معلوماتی. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۱۲ - ۹:۳
Background image

ایجاد باغ‌های میوه‌دار برای ۸۰ تن از دهقانان  در کندز

۱۱ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ هـ.ق
به منظور تقویت سکتور باغداری، افزایش تولیدات خانگی و بهبود وضعیت اقتصادی دهقانان ، دفتر داکار با همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۱۱ - ۱۱:۴۶
Background image

دیدار رئیس زراعت ولایت تخار با مسئولان مؤسسه میشن ایست افغانستان

۱۱ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
قاری قطب الدین دهنوی شرئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار با رئیس عمومی مؤسسه میشن ایست افغانستان و هماهنگ‌کننده پروژه‌های زراعتی این مؤسسه دیدار و گفت‌وگو نمود.
در. . .

بازگشت به خبرها