حاصل چهارمغز بدخشان به شش هزار تن رسید

content_admin
یکشنبه ۱۳۹۸/۸/۲۶ - ۱۰:۹
حاصل چهارمغز بدخشان به شش هزار تن رسید

مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان می‌گویند حاصلات چهارمغز این ولایت در مقایسه به سال گذشته بی‌پیشینه بوده و سه‌برابر افزایش یافته است.
نصیراحمد احمدی آمر امور زراعتی ولایت بدخشان می‌گوید که باغداران بدخشان در سال جاری شش هزار و ۲۶۸ هزار تن چهارمغز از باغ‌های چهارمغز حاصل گرفته‌اند. به گفته‌ی وی این رقم نسبت به سال گذشته افزایش قابل ملاحظه را نشان می‌دهد. نظر به آمار موجود میزان تولید چهارمغز در سال‌ گذشته تا دو هزار تُن تفاوت دارد، در سال جاری این میزان به شش هزار تن رسیده است.
آمر امور زراعتی بدخشان افزود که در پی تشویق و حمایت وزارت زراعت آبیاری و مالداری و ظرفیت‌سازی، ایجاد انجمن‌های میوه‌های خشک و همکاری با مردم در بخش باغداری برای پرورش درختان چهارمغز طی سال‌های اخیر و مساعد شدن شرایط محیطی، حاصلات چهارمغز را در مقایسه با سال گذشته سه برابر افزایش یافته است.
باغداران بدخشان نیز می‌گویند، حاصلات چهارمغز در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش چشم‌گیر دارد و این محصول به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌شود که قیمت یک سیر آن از ۷۰۰ افغانی شروع و به یک هزار افغانی می‌رسد.
به گفته آگاهان چهارمغز از تولیدات با ارزش اقتصادی در بدخشان است که در صورت توجه حکومت برای مدیریت امور تولید، پروسس و بسته‌بندی و بازاریابی، این میوه می‌تواند در توسعه‌ی اقتصاد محلی کمک کند.

بدخشان از ولایت‌هایی است که با داشتن درختان پرثمر چهارمغز و آب و هوای مناسب بیش‌ترین درختان چهارمغز را دارد و میزان حاصلات آن نیز بی‌سابقه است.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۵/۶/۵ - ۱۲:۹
Background image

د کرنې وزارت مالي او اداري مرستیال د بلخ کرنې ریاست کاري بهیر وڅېړه

۵ وږی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۳ رَبِیعُ الْأَوَّل ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت مالي او اداري مرستیال مولوي نورالدین عمیر د خپل کاري سفر په ترڅ کې د بلخ ولایت د کرنې، اوبولګولو او. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۶/۴ - ۱۵:۴۹
Background image

د اوبولګولو او قدرتي سرچینو مرستیال: روزګان کې منظور شوې اوبولګولو پروژې به د اوبو د ضایعاتو مخه ونیسي

۴ وږی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۲ رَبِیعُ الْأَوَّل ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د اوبولګولو او قدرتي سرچینو مرستیال مولوي بازمحمد فیضان د روزګان ولایت ته د خپل سفر په ترڅ کې د دغه. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۶/۴ - ۱۵:۴۸
Background image

د کرنې وزارت د مالي او اداري مرستیال له لوري د سمنګان د کرنې ریاست د کړنو ارزونه

۴ وږی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۲ رَبِیعُ الْأَوَّل ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت مالي او اداري مرستیال مولوي نورالدین عمیر سمنګان ولایت ته د خپل کاري سفر په ترڅ کې د دغه ولایت د کرنې. . .

بازگشت