حاصل چهارمغز بدخشان به شش هزار تن رسید

content_admin
Sun, Nov 17 2019 10:09 AM
حاصل چهارمغز بدخشان به شش هزار تن رسید

مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان می‌گویند حاصلات چهارمغز این ولایت در مقایسه به سال گذشته بی‌پیشینه بوده و سه‌برابر افزایش یافته است.
نصیراحمد احمدی آمر امور زراعتی ولایت بدخشان می‌گوید که باغداران بدخشان در سال جاری شش هزار و ۲۶۸ هزار تن چهارمغز از باغ‌های چهارمغز حاصل گرفته‌اند. به گفته‌ی وی این رقم نسبت به سال گذشته افزایش قابل ملاحظه را نشان می‌دهد. نظر به آمار موجود میزان تولید چهارمغز در سال‌ گذشته تا دو هزار تُن تفاوت دارد، در سال جاری این میزان به شش هزار تن رسیده است.
آمر امور زراعتی بدخشان افزود که در پی تشویق و حمایت وزارت زراعت آبیاری و مالداری و ظرفیت‌سازی، ایجاد انجمن‌های میوه‌های خشک و همکاری با مردم در بخش باغداری برای پرورش درختان چهارمغز طی سال‌های اخیر و مساعد شدن شرایط محیطی، حاصلات چهارمغز را در مقایسه با سال گذشته سه برابر افزایش یافته است.
باغداران بدخشان نیز می‌گویند، حاصلات چهارمغز در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش چشم‌گیر دارد و این محصول به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌شود که قیمت یک سیر آن از ۷۰۰ افغانی شروع و به یک هزار افغانی می‌رسد.
به گفته آگاهان چهارمغز از تولیدات با ارزش اقتصادی در بدخشان است که در صورت توجه حکومت برای مدیریت امور تولید، پروسس و بسته‌بندی و بازاریابی، این میوه می‌تواند در توسعه‌ی اقتصاد محلی کمک کند.

بدخشان از ولایت‌هایی است که با داشتن درختان پرثمر چهارمغز و آب و هوای مناسب بیش‌ترین درختان چهارمغز را دارد و میزان حاصلات آن نیز بی‌سابقه است.

Latest news

Wed, Aug 11 2021 5:29 PM
Background image

Holding a Meeting on Collecting Horticultural Products

Asad 20; August 11, 2021
A meeting on how to collect horticultural products was held at the Ministry of Agriculture campus with presence of Shirshah Amiri, deputy minister of. . .

Mon, Aug 09 2021 2:12 PM
Background image

The first phase of Daikundi Valley Natural Resources Management Project completed

Asad 18: August 9, 2021
The Forest Rehabilitation Project, which was started by Directorate of Agriculture in cooperation with Aga Khan Foundation on May 1, 2019 to boost ecosystem has. . .

Mon, Aug 09 2021 12:36 PM
Background image

Three vegetable and fruit processing centers equipped in Balkh

Asad 18: August 9, 2021
Balkh Directorate of Agriculture, through a program to support to national priority program 2, with joint investment of 30% of the private sector and 70% of the. . .

BACK TO NEWS