کار تطبیق ٣٥ پروژه زراعتی در نیمروز تا ۵۰ درصد تکمیل شده است

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۶/۱۵ - ۲۱:۳۱
کار تطبیق ٣٥ پروژه زراعتی در نیمروز تا ۵۰ درصد تکمیل شده است
کار تطبیق ۳۵ پروژه، در بخش مدیریت محصولات زراعتی در ولایت نیمروز تا ۵۰ درصد تکمیل گردیده است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور رشد زراعت و حمایت از دهقانان در مرکز و ولایات پروژه‌هایی را در بخش مدیریت محصولات زراعتی روی دست گرفته است، تا دهقانان بتوانند محصولات زراعتی‌شان را در وقت مناسب به قیمت خوب بفروشند.
رییس زراعت ولایت نیمروز می‌گوید: «در این ولایت کار روی ۳۵ پروژه زراعتی، که شامل ۲۰ کشمش‌خانه، که هر کدام آن ظرفیت تبدیل ۱۰ تن انگور را به کشمش دارد و ۱۵ ذخیره‌گاه، که هر ذخیره‌گاه ظرفیت پنج تن پیاز را دارد، جریان دارد و کار عملی این پروژه تا ۵۰ درصد پیش رفته است.»
به گفته‌ی رییس زراعت ولایت نیمروز کار این پروژه‌ها تا ۴۰ روز آینده تمام و به بهره‌برداری سپرده می‌شود.
حاجی مجید باشنده ولسوالی چخانسور ولایت نیمروز، یک‌تن از مستفیدشونده‌گان این پروژه‌ها است، می‌گوید: «من در منطقه سه جریب زمین را تاک انگور غرس کردم و هر سال انگورهای‌شان قبل از این که خراب شود به قیمت پایین می‌فروختم و حالا با ایجاد کشکمش‌خانه سال آینده تصمیم دارم در کنار تاک‌های قبلی‌مان سه جریب تاک جدید نیز بسازم.»
حاجی عوض باشنده ولسوالی خاش‌رود یکی دیگر از مستفیدشونده‌گان می‌گوید: «در حدود ۲۲ جریب تاک انگور داریم که هشت جریب آن به ثمر نشسته است، در ولایت نیمروز انگور اکثر تاک‌داران به خاطر نبود بازار خوب و ارزش پایین انگور تقریباً نصف آن فاسد می‌شود، خودم قبل از ساختن کشمش‌خانه عصری از کشمش‌خانه که به شکل سنتی از خار ساخته بودم، استفاده می‌کردم، پس از تکمیل شدن کار کشمش‌خانه عصری ما تاک‌داران ولایت نیمروز تا دو برابر مفاد از تاکستان‌های خود به دست می‌آوریم.»
هزینه‌ی مجموعی این پروژه‌ها به ١٤ میلیون و ۹۵ هزار و ٨٦٠ افغانی می‌رسد، که ۱۰ فی‌صد آن از سوی باغداران این ولایت پرداخت می‌شود.
این پروژه‌ها در مرکز ولایت و ولسوالی‌های خاش‌رود، چهار برجک و چخانسور این ولایت قرار دارد و با تکمیل شدن این پروژه‌ها ٣٥ تن باغدار و دهقان، به صورت مستقیم از این پروژه‌ها مستفید می‌شوند و برای افراد دیگر نیز زمینه‌ی اشتغال غیرمستقیم فراهم می‌گردد.
هفته‌نامه‌ی دهقان، نعیم رضایی

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۷ - ۱۵:۳۱
Background image

د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د رهبرۍ غونډه دایره شوه

۲۷ غبرګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ه‍.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د رهبرۍ غونډه د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزیر مولوي عطاءالله عمري په مشرۍ، د تېر مالي کال د. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۷ - ۱۵:۳۰
Background image

د ننګرهار لعلپورې ولسوالی دکوچنیو کاروبارونو تمویل په موخه پر لسګونو کورنیو نغدي مرسته ووېشل شوه

۲۷ غبرګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ه‍.ق
د ننګرهارد کرنې،اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو د هالېنډ هېواد په مالي او د «کورډیډ»او «اواچ‌ډبلیو» مؤسسې په تخنیکي همکارۍ د ننګرهار. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۷ - ۹:۱
Background image

نورستان کې یوشمېر کورنیو ته د بدیل معیشت په موخه محلي وزې ووېشل شوې

د نورستان ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په همغږۍ او د «ان‌سي‌اراو» مؤسسې په مالي ملاتړ، د یاد ولایت مرکز پارون اړوند پرونز، اشټیوي او څوڅم کلیو کې ۱۰ مستحقو، بېوزلو مېرمنو. . .

بازگشت