افزایش ۵ درصدی تولید شیر و لبنیات در ولایت لوگر

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۹ - ۱۲:۲۲
افزایش ۵ درصدی تولید شیر و لبنیات در ولایت لوگر

۱۹ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت لوگر از افزایش ۵ درصدی تولید و عرضه شیر و لبنیات در مقایسه با سال گذشته خبر دادند.
داکتر خان شیرین خسروی، آمر مالداری و صحت حیوانی این ریاست، گفت که در حال حاضر حدود ۶۰ فارم گاوداری در سطح این ولایت فعالیت دارد که به‌گونه اوسط در هر فارم نزدیک به ۲۰ رأس گاو و گوساله به هدف تولید شیر نگهداری می‌شود.
وی افزود که علاوه بر فارم‌ها، صدها خانواده در سطح ولسوالی‌ها و مرکز این ولایت نیز با نگهداری یک یا دو رأس گاو در خانه‌های‌شان به تولید شیر می‌پردازند. به گفته او، در مجموع، روزانه بیش از ۴۲ هزار لیتر شیر در لوگر تولید می‌شود که این رقم در مقایسه با سال گذشته که حدود ۴۰ هزار لیتر بود، ۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
آقای خسروی دلیل اصلی این افزایش را حمایت‌ها و خدمات دایمی آمریت مالداری و صحت حیوانی اداره زراعت لوگر عنوان کرد. این حمایت‌ها شامل تطبیق برنامه‌های واکسین، ارایه مشوره‌های فنی و مسلکی، اصلاح نسل، ساخت سیلو و سایلیج و دیگر همکاری‌های تخنیکی با دامداران می‌باشد.
به گفته مسئولان، لبنیات تولیدشده در لوگر به دلیل داشتن کیفیت مطلوب، افزون بر کابل و پکتیا، در بسیاری از مناطق دیگر کشور نیز مشتریان خاص خود را دارد. شیر، ماست، چکه، پنیر و مسکه از جمله مهم‌ترین فرآورده‌های لبنی این ولایت هستند که بخش بزرگی از نیازمندی‌های لبنیاتی ساکنان پایتخت را نیز تأمین می‌نماید.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۰
Background image

پکتيا ‍۱۵۰۰ بزګرانو ته د غنمو اصلاح شويو تخمونو او کيمياوي سرو د وېش لړۍ پيل شوه

 ۴ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۶ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق 
د پکتيا ولايت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ رياست د افغان سوله جوړونکو مؤسسې په همکارۍ او د خوړو او کرنې نړۍوالې ادارې «اف‌اې‌او» په مالي. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۱:۵۸
Background image

د ننګرهار په دوو ولسوالیو کې ۲۰۰ هېوادوالو ته د کار زمینه برابره شوه

۴ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۶ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو او د بشري خیریه مؤسسې «اواچ‌ډبلیو» په مرسته د ننګرهار په مومندرې او لعلپورې ولسوالیو کې. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳ - ۱۲:۱۰
Background image

روزګان کې د «نیالګي کېنول صدقه جاريه ده» تر شعار لاندې د شنو سیمو د پراختیا پراخ کمپاین پیل شو

۳ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۵ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق
د روزګان ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست له لوري د «نیالګي کېنول صدقه جاريه ده» تر عنوان لاندې د نیالګیو کېنولو کلنی کمپاین په رسمي. . .

بازگشت