روان کال د پیازو د تولیداتو کچه زیاته شوې

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۶ - ۱۵:۱۵
افزایش میزان تولید پیاز در سال روان

۶ مرغومې ۱۳۹۹
د وړاندوینو پراساس، د تېرکال په پرتله د پیازو د سږني تولیداتو کچه ۱۰ تر ۲۰ سلنه زیاته شوې ده. تېرکال د هېواد په کچه درې زره او ۵۲۰ مټریک ټنه پیاز تولید شوې وه. سږکال د هېواد په کچه په ۱۸ زره او ۳۴۰ هکټاره ځمکه کې پیاز کرل شوې وه، او اټکل کیږي، چې د تېرکال په پرتله یې حاصلات ۱۰تر۲۰ سلنه زیات شي.
تېرکال د زېرمتونونو د نشتون له وجې ددې مهم کرنیز محصول ډېره برخه د څه باندې ۲۹ میلیونه ډالرو په رازښت له هېواده بهر صادر شول. خو سږکال، د کرنیزو محصولاتو مدیریت د پروژې په پلي کېدو سره، د هېواد په ۳۴ ولایتونو کې د پیازو د درې زره او ۲۰۷ زېرمتونونو د رغولو چارې پیل شوې، چې د یادو زېرمتونونو له ډلې د ډېرو هغو چارې بشپړ او ګټې اخیستنې ته وسپارل شول. یاد زېرمتونونه هریوه یې د ۴۵ ټنه پیازو د ساتنې وړتیا لري.
پیاز له ترټولو پخوانیو سبو څخه دی، چې هرکال په هېواد کې په پراخه کچه مصرفیږي. پیاز بېلابېل ډولونه لري؛ ژېړ، سپین او سره، چې هر ډول یې په بېلابېلو ډولونو کارول کیږي.
تخار، لوګر، کابل، پروان او سرپل د هېواد هغه ولایتونه دي، چې ډېر پیاز تولیدوي.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۱ - ۱۵:۱۲
Background image

کرنې وزارت کې د ځنګلونو د بیا رغونې او ساتنې د عملیاتي پلان جوړولو په پار غونډه دایره شوه 

۲۱ چنګاښ ۱۴۰۴ ه‍.ش
۱۶ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۷ه‍.ق
د هېواد د ځنګلونو د بیارغونې او ساتنې د عملیاتي پلان د ارزونې او تنظیم په موخه، غونډه د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت کې د دې وزارت. . .

شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۱ - ۱۴:۴۹
Background image

د کندهار پنجوايي ولسوالی کې بزګرانو او مالدارانو ته د سپما او خپلمنځي ملاتړ روزنیز پروګرام پای ته ورسېد

۲۱ چنګاښ ۱۴۰۴ ه‍.ش
۱۶ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۷ه‍.ق
د کندهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د هڅو په پایله کې، د اسلامي هوساینې مؤسسې (آی. آر) په مالي ملاتړ او د پنجوايي ولسوالی د. . .

شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۱ - ۱۴:۴۸
Background image

لغمان کې ۶۲ مالدارو کورنیو ته منرالي خښتې او د شېدو ساتلو لوښې ووېشل شول

۲۱ چنګاښ ۱۴۰۴ ه‍.ش
۱۶ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۷ه‍.ق
د لغمان د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست تر چتر لاندې، د افغانستان لپاره د هالینډ کمېټې په مالي همکارۍ، د دغه ولایت د مرکز په ګډون د. . .

بازگشت