در آب‌ریزه‌های بدخشان نهال‌های بادام غرس می‌شود

mail-admin
سه‌شنبه ۱۳۹۸/۱۱/۸ - ۱۴:۵۷
در آب‌ریزه‌های بدخشان نهال‌های بادام غرس می‌شود

۸دلو ۱۳۹۸
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان، از آغاز روند نهال‌شانی در آب‌ریزه‌های این ولایت خبر داده است. در این آب‌ریزه‌ها نهال‌های بام غرس می‌شود.
ریاست زراعت بدخشان می‌افزاید که نهال‌های مثمر و غیرمثمر در آب‌ریزه‌های ولایات کندز، تخار و بدخشان غرس می‌شود. برنامه ساخت ‌آب‌ریزه‌ها و غرس نهال در آن، از طریق پروژه سکتوری حوزه دریایی پنج آمو قبلاً آغاز شده بود.
از طریق پروژه حوزه دریای پنج آمو، بیست‌ویک آب‌ریزه تا کنون در سه ولایت ساخته شده و کار شمار دیگری نیز جریان دارد. در این آب‌ریزه‌ها نهال‌های پسته، اکاسی، بید روسی و بادام غرس می‌شود. هم‌چنین گیاهان کوهی از قبیل زیره وحشی، هینگ وحشی و رشقه نیز کاشته می‌شود.
غرس نهال بادام در سه آب‌ریزه ولایت بدخشان، به داوطلبی گذاشته بود که در نتیجه شرکت «نرسری امید سبز» که توسط یک خانم رهبری می‌شود، برنده‌ی این داوطلبی شده است. این شرکت ۱۴ هزار نهال بادام برای غرس در آب‌ریزه‌های حیرتان کلان، کوچه‌حصار و پایین‌ شهر تهیه کرده است.
نهال‌هایی که روند غرس آن آغاز شده، پس از چهار سال به ثمر می‌رسند و تا ۱۵ سال حاصل‌ می‌دهند. هر نهال از سال چهارم تا ششم، به طور اوسط سالانه ۱.۵ کیلو گرام حاصل می‌دهد اما از سال ششم به بعد، میزان حاصلات آن سالانه به شش تا هفت کیلو گرام خواهد رسید.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۵ - ۱۷:۳۵
Background image

د کندهار تخته‌پل کې د ۲.۷ میلیونه افغانیو په ارزښت د اوبو زېرمه کولو چکډېم ګټې اخیستنې ته وسپارل شو

۲۵ برګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ ذُوالحجّة ۱۴۴۷ هـ.ق
د اوبو د سرچینو د پیاوړتیا، د باراني اوبو د مهارولو او د کرنیزو او مالدارۍ فعالیتونو د ملاتړ په موخه، د کندهار ولایت د تخته‌پل ولسوالی په. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۵ - ۱۷:۳۴
Background image

ننګرهار کې بزګرانو ته د ناروغیو مخنیوي اوبڼونو ښه مدیریت په موخه روزنه ورکړل شوه

۲۵ برګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ ذُوالحجّة ۱۴۴۷ هـ.ق                                                                  
 د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست اړوند د کوټ، لعلپورې، کوزکونړ. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۵ - ۱۷:۳۳
Background image

دمیدان وردګو ولایت په چک ولسوالی کې دبروسلوز ناروغۍ دمخنوي په موخه دواکسین کمپاین پیل شو

۲۵ برګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ ذُوالحجّة ۱۴۴۷ هـ.ق
دمیدان وردګو ولایت دچک ولسوالی کې د ملګرو ملتونو د خوړو او کرنې ادارې «اف‌اې‌او» په مالي ملاتړ  دمسؤلو کسانو په هماهنګۍ د حیوانی محرقې. . .

بازگشت