ایجاد ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز در سه ولایت

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۱۵:۴۴
 ایجاد ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز در سه ولایت

۳۰ قوس ۱۳۹۸
ریاست عمومی منابع طبیعی، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سال روان، ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز را غرض تولید نهال، احیا و حفاظت ساحات در ۱۵ ولسوالی ولایت‌های خوست، پکتیا و پکتیکا ایجاد کرده است.
این انجمن‌ها، جمعاً یک‌هزار و ۸۰ خانواده را شامل می‌شوند و برای ساخت قوریه‌های خانه‌گی جلغوزه و چهارمغز به ریاست‌های زراعت، ولایت مربوطه معرفی و پس از کسب آموزش‌های فنی، بسته‌های زراعتی را دریافت کردند.
پروژه قوریه‌های خانه‌گی جلغوزه و چهارمغز، یکی از پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری است که در مطابقت به استراتژی تنظیم منابع طبیعی طرح گردیده است. این پروژه از سوی دولت جمهوری اسلامی افغانستان تمویل می‌شود و هدف اصلی آن رشد اقتصاد ملی و سهم‌گیری فعال جوامع محلی در راستای احیا و حفاظت جنگل‌های طبیعی به خصوص جنگل‌های جلغوزه و چهارمغز است.
پروژه احداث قوریه‌های خانه‌گی طی دو سال آینده (۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) حدود شش میلیون نهال جلغوزه و چهارمغز را برای احیای هشت هزار و ۷۰ هکتار ساحه جنگلی از بین رفته، تولید می‌نماید که این رقم هر سال نظر به مقدار تولید نهال بالا خواهد رفت.
محمد امان امانیار، رییس جنگلات در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که تطبیق پروژه قوریه‌های خانه‌گی در کوتاه‌مدت ( یک تا دو سال) سبب اشتغال و معیشت برای یک هزار و ۸۰ خانواده و در میان‌مدت با غرس حدود شش میلیون نهال در ساحه، برای هزاران نفر زمینه‌ی کار ایجاد خواهد کرد.
آقای امانیار هر چند احیای مجدد جنگل‌های جلغوزه را در مقایسه به سایر جنگل‌های میوه‌دار نسبتاً طویل‌مدت توصیف می‌کند، اما تاکید می‌ورزد که با احیای مجدد جنگل‌های تخریب‌شده زمینه معیشت پایدار برای هزاران تن از جوامع محلی فراهم خواهد شد.
بر اساس طرزالعمل این پروژه، نهال تولید شده در سه قسط از قوریه‌داران خانه‌گی خریداری می‌شود و بعد از آن توسط انجمن‌های مربوطه در ساحه‌ی اصلی جنگل غرس، حفاظت و نگهداری می‌شود.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۸ - ۹:۲۶
Background image

کندهار کې د شاتو تولید بې‌ساری زیاتوالی؛ د پسرلي په موسم کې ۴۴.۴ ټنه شات تولید او بازار ته وړاندې شو

۱۸ چنګاښ ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۳ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ه‍.ق
د کندهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د معلوماتو له مخې د روان ۱۴۰۵ کال د پسرلي په موسم کې په دې ولایت کې د شاتو تولید د تېر کال. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۸ - ۸:۲۱
Background image

د کرنې وزیر په بهرنیو چارو کې د هند د دولت له وزیر سره وکتل

د افغانستان اسلامي امارت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزیر، مولوي عطاءالله عمري، هند جمهوریت ته د خپل رسمي سفر په ترڅ کې د هند د بهرنیو چارو او نساجۍ وزارت له مرستیال وزیر، پبیترا. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۷ - ۲۰:۲۱
Background image

د خوړو، درملو او روغتیايي محصولاتو د قاچاق د مخنیوي قانون په اړه د عامه پوهاوي پروګرام ترسره شو

۱۷ چنګاښ ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ه‍.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت له لوري د خوړو، درملو او روغتیايي محصولاتو د قاچاق د مخنیوي قانون د اغېزمن تطبیق په موخه د عامه. . .

بازگشت