ایجاد ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز در سه ولایت

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۱۵:۴۴
 ایجاد ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز در سه ولایت

۳۰ قوس ۱۳۹۸
ریاست عمومی منابع طبیعی، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سال روان، ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز را غرض تولید نهال، احیا و حفاظت ساحات در ۱۵ ولسوالی ولایت‌های خوست، پکتیا و پکتیکا ایجاد کرده است.
این انجمن‌ها، جمعاً یک‌هزار و ۸۰ خانواده را شامل می‌شوند و برای ساخت قوریه‌های خانه‌گی جلغوزه و چهارمغز به ریاست‌های زراعت، ولایت مربوطه معرفی و پس از کسب آموزش‌های فنی، بسته‌های زراعتی را دریافت کردند.
پروژه قوریه‌های خانه‌گی جلغوزه و چهارمغز، یکی از پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری است که در مطابقت به استراتژی تنظیم منابع طبیعی طرح گردیده است. این پروژه از سوی دولت جمهوری اسلامی افغانستان تمویل می‌شود و هدف اصلی آن رشد اقتصاد ملی و سهم‌گیری فعال جوامع محلی در راستای احیا و حفاظت جنگل‌های طبیعی به خصوص جنگل‌های جلغوزه و چهارمغز است.
پروژه احداث قوریه‌های خانه‌گی طی دو سال آینده (۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) حدود شش میلیون نهال جلغوزه و چهارمغز را برای احیای هشت هزار و ۷۰ هکتار ساحه جنگلی از بین رفته، تولید می‌نماید که این رقم هر سال نظر به مقدار تولید نهال بالا خواهد رفت.
محمد امان امانیار، رییس جنگلات در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که تطبیق پروژه قوریه‌های خانه‌گی در کوتاه‌مدت ( یک تا دو سال) سبب اشتغال و معیشت برای یک هزار و ۸۰ خانواده و در میان‌مدت با غرس حدود شش میلیون نهال در ساحه، برای هزاران نفر زمینه‌ی کار ایجاد خواهد کرد.
آقای امانیار هر چند احیای مجدد جنگل‌های جلغوزه را در مقایسه به سایر جنگل‌های میوه‌دار نسبتاً طویل‌مدت توصیف می‌کند، اما تاکید می‌ورزد که با احیای مجدد جنگل‌های تخریب‌شده زمینه معیشت پایدار برای هزاران تن از جوامع محلی فراهم خواهد شد.
بر اساس طرزالعمل این پروژه، نهال تولید شده در سه قسط از قوریه‌داران خانه‌گی خریداری می‌شود و بعد از آن توسط انجمن‌های مربوطه در ساحه‌ی اصلی جنگل غرس، حفاظت و نگهداری می‌شود.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۶/۲۴ - ۹:۳۰
Background image

روزګان کې د څه باندې ۲.۵ میلیونه افغانیو په ارزښت د اوبولګولو پایپ‌سکیم پروژه پرانیستل شوه

۲۴ وږی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د روزګان ولایت د مرکز ترینکوټ اړوند د چنار کلي د سرکلا په سیمه کې د څه باندې دوه نیم میلیونه افغانیو په ارزښت د اوبولګولو د پایپ‌سکیم پروژه. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۶/۲۳ - ۱۶:۵۰
Background image

ننګرهار کې له ۲٤ بزګرانو سره د شفتلو اصلاح شوي تخم، کیمیاوي سرې او کرنیزو وسایلو مرسته وشوه

۲۳ وږی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو، د افغانستان لپاره د هالینډ کمېټې په تخنیکي همکارۍ او د اروپایي ټولنې په مالي ملاتړ، د. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۶/۲۳ - ۱۶:۴۹
Background image

کونړ کې د ۲۷ میلیونو افغانیو په ارزښت د معیشت او ځنګلدارۍ پروژه پلي کېږي

۲۳ وږی ۱۴۰۵ هـ.ش
۱ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د آسیا  ټولنې د پراختیا مؤسسې  مسؤلینو د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د اوبولګولو او قدرتي سرچینو له مرستیال مولوي بازمحمد فیضان سره په. . .

بازگشت