حاصلات گلپی در بلخ، بیش از هفت هزار تُن

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۴ - ۱۴:۲۶
 حاصلات گلپی در بلخ، بیش از هفت هزار تُن

در سال جاری از ۵۱۳ هکتار زمین در سراسر ولایت بلخ، گلپی کشت شده بود که بیش از هفت هزار و ۶۹۵ تن گلپی از از این مزارع، به دست آمده است. با این حساب، حد اوسط از یک هکتار زمین، ۱۵ تا ۲۰ تن حاصل‌ به دست آمده است.
ولسوالی‌های شولگره، بلخ، نهرشاهی، دهدادی، و چهاربولک بیش‌ترین کشت‌زارهای گلپی را دارد.
محمدسالم ساعی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از افزایش میزان حاصلات گلپی در سال روان سخن می‌گوید: «امسال به خاطر دسترسی به آب، سطح کشت و حاصلات گلپی افزایش یافته، دهقانان از فروش آن مفاد بلند اقتصادی دارند.»
رییس زراعت بلخ افزود: «مارکیت مناسب برای فروش وجود دارد و گلپی حاصل شده افزون بر مارکیت این ولایت، به ولایات جوزجان، فاریاب و سمنگان و سایر ولایات انتقال داده و به قیمت خوبی فروخته می‌شود.
عبدالصبور یک تن از دهقانان ولسوالی دهدادی در این باره چنین گفت: «امسال حاصلات گلپی زیاد شده و بازار فروش هم خوب است، آب امسال زیاد بود و حاصلات نیز بیش‌تر شده است.»
گلپی در اوایل به شکل نمونه‌ای در بلخ کشت می‌شد، اما در پی تلاش‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و توزیع وسایل زراعتی به دهقانان، کشت آن بیش‌تر شده و حاصلات آن افزایش یافته است.
گلپی از سبزیجات باارزشی است که در ولایت بلخ به پیمانه‌ی زیاد کشت می‌شود.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۳۰
Background image

د خوست دکرنې رییس د اړیکو دفتر ولایتي مسوول سره وکتل

۲۰ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۲۲ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق
د خوست دکرنې، اوبولګولو او مالدارۍ رییس مولوي شیرمحمد ذبیح په دې ولایت کې د اړیکو دفتر«ټي‌ال‌او» ولایتي مسوول محمد علي ځدراڼ سره په ناسته. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۵
Background image

د کندز دکرنې رییس د افغانستان د ټولنیزپیاوړتیا مؤسسې مسوول سره وکتل

۲۰ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۲۲ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق
د کندز ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ رییس مولوي نیاز محمد عابد دخپل کار په دفتر کې د افغانستان د ټولنیز پیاوړتیا مؤسسې د کندز ولایت. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۱:۵۱
Background image

در ارزگان برای ۲۵۰ دهقان سیستم عصری آبیاری قطره‌ای فعال شد تا در صرفه‌جویی آب و افزایش حاصلات باغ‌ها کمک کند

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۲ رمضان المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
در مرکز ترینکوت و ولسوالی خاص ارزگان ولایت ارزگان، به منظور عصری‌سازی زراعت و صرفه‌جویی در مصرف آب، سیستم عصری آبیاری قطره‌ای در باغ‌های ۲۵۰. . .

بازگشت