یک پروژه‌ی وزارت زراعت برای دهقانان در بالامرغاب بادغیس ۱۰۴ گل‌خانه ساخته است

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۴/۱۵ - ۱۷:۱۰
یک پروژه‌ی وزارت زراعت برای دهقانان در بالامرغاب بادغیس ۱۰۴ گل‌خانه ساخته است
 
۱۵ سرطان ۱۳۹۹
پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری (CBARD) در بالامرغاب، به هدف ترویج محصولات با ارزش زراعتی و جلوگیری از کشت و تولید کوکنار، ۸۲ گل‌خانه بزرگ (۴۰۴ متر مربعی) برای مردان و ۲۲ گل‌خانه کوچک (۶۰ متر مربعی) برای زنان ساخت.
دین محمد یک تن از دهقانان قریه‌ی لودین‌های ولسوالی بالامرغاب، به دلیل کمبود آب، کوکنار می‌کاشت، در جمع‌آوری این کشت مضر، با خانواده‌اش، دشواری‌هایی را تحمل می‌کرد. او که سه جریب زمین دارد، در دو جریبش کوکنار و در یک جریبش گندم، ماش، کنجد و جواری می‌کاشت.
او از کشت کوکنار در هر جریب، ۲۰ هزار افغانی درآمد داشت. اما حالا با گل‌خانه‌ای که وزارت زراعت برایش ساخته است، تنها در پنج ماه، با کشت بادنجان رومی ۱۶۰ هزار افغانی درآمد کرده است، او در فصل دوم، بادرنگ می‌کارَد.
دین محمد، شیرآقا و زرگله برنامه‌های آموزشی را درباره کشت‌و‌پرورش سبزیجات گل‌خانه‌ای، مبارزه با آفات نباتی، کنترل گیاهان هرزه، برداشت محصول و بازاریابی را یاد گرفته‌اند.
این پروژه برای شیرآقا و دین محمد در دو زمین ۴۰۴ متر مربعی و برای زرگله در ۶۰ متر مربع زمین، گل‌خانه ساخته و ۴۸ وسیله‌ی گل‌خانه‌داری نیز برای‌شان کمک کرده است.
شیرآقا هفت جریب زمین دارد. در سه جریب کوکنار و در چهار جریب آن گندم، ماش و جواری می‌کاشت. او سالانه از سه جریب زمین، ۱۲ کیلو تریاک (به ارزش مجموعی ۳۶ هزار افغانی) حاصل می‌گرفت. اما حالا با گل‌خانه‌ای که وزارت زراعت برایش ساخته، در یک فصل توانسته ۱۲۰ هزار افغانی با کشت بادرنگ (و حاصل هشت هزار کیلویی) درآمد کند.
زرگله‌ی ۳۵ ساله، در قریه لودین‌های بالامرغاب بادغیس کشت‌وکار می‌کند. زرگله دو جریب زمین دارد، در یک جریب آن گندم، جواری، ماش و کنجد می‌کاشت و در یک جریب دیگر، کوکنار می‌کاشت.
زرگله از هر جریب، چهار کیلو تریاک می‌گرفت که جمعاً در یک سال، هشت هزار و ۴۰۰ افغانی (هر کیلو دو هزار و ۱۰۰ افغانی) درآمد داشت.
اما او با استفاده از گل‌خانه‌ها در نیم‌فصل، با کشت بادرنگ، یک هزار و ۴۰۰ کیلو حاصل گرفته و هر کیلو در بدل ۱۵ افغانی و جمعاً ۲۱ هزار افغانی درآمد کرده است و نیم‌فصل دیگر را در نظر دارد پالک کشت کند.
باید گفت که با تطبیق پروژه‌های ساختمانی (دیوارهای محافظتی، بند‌های آب‌گردان، سیفون و تقسیم‌کننده‌های آب) ساخت باغ‌ها، کشمش‌خانه‌ها و گل‌خانه‌ها در بالامرغاب، کشت و تولید کوکنار کاهش یافته است. دهقانان حالا می‌خواهند خودشان گل‌خانه بسازند و از زمین کم، حاصل بسیار بگیرند.
در ۱۳ شورا از ۱۲۰ شورای انکشافی بالامرغاب، پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی فعال است.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۷/۱۵ - ۸:۵۰
Background image

ننګرهار کې پر لسګونو کورنیو د شېدو راټولولو توکي ووېشل شول

۱۴ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د ننګرهار دکرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو د ډاکار خیریه مؤسسې له لورې ۱۵۰ کورنیو ته د یو میلیون او ۱۲۲ زره افغانیو په لګښت د شېدو. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۷/۱۴ - ۱۴:۲۹
Background image

پنجشېر کې د لوبیا حاصلات زیات شوي 

۱۴ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د پنجشېر د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست اعلان کړی، چې په روان کال کې د دې ولایت د لوبیا حاصلات د تېر کال په پرتله پنځه سلنه زیات شوي. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۷/۱۴ - ۱۱:۲۳
Background image

میدان وردګو کې د ګیلاسو حاصلات ډېر شوي 

۱۴ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د میدان وردګو د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست ویلي، چې په روان کال کې له دې ولایت څخه له ۲۰۴۰ متریک ټنه زیات دګیلاسو حاصلات ترلاسه شوي. . .

بازگشت