۸۰۰ هکتار کشت‌زار هنگ در تخار ایجاد شد

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۱۱/۱۹ - ۱۳:۵۱
 ۸۰۰ هکتار کشت‌زار هنگ در تخار ایجاد شد

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار در سال روان، ۸۰۰ هکتار زمین را هنگ کشت کرده است.
مسوولان در این ریاست می‌گویند که در سال جاری ساحه تحت کشت هنگ از ۲۰ هکتار به ۸۲۰ هکتار افزایش یافته است.
سراج‌الدین مهربان رییس ریاست زراعت ولایت تخار می‌گوید: «در سال مالی ۱۳۹۸ ۸۰۰ هکتار زمین در ولسوالی‌های فرخار، کلفگان، نمک‌آب و حوزه‌ی تالقان، تخم هنگ کشت شده است و طرح کشت ۸۰۰ هکتار دیگر برای سال ۱۳۹۹ به مرکز ارسال گردیده است.»
آقای مهربان در همین حال از افزایش آگاهی و علاقه‌مندی دهقانان برای کشت این محصول سخن می‌زند و می‌گوید: «سطح آگاهی مردم در مورد نبات طبی هنگ بلند رفته است، مردم علاقه‌مند کشت هنگ در زمین‌های شخصی‌شان‌اند و بیش‌تر از ۶۰ هزار جریب در زمین‌های خودشان، هنگ کشت شده و حالا هم این کار به سرعت ادامه دارد.»
به اساس معلومات ریاست زراعت تخار همین اکنون بیش‌تر از هزار نفر دهقانان مصروف کشت و پرورش هنگ هستند و به هشت انجمن پرورش گیاه هنگ در این ولایت ایجاد شده است که در ترویج و گسترش ساحه‌ی کشت و تولید این نبات نقش بسزایی دارد.
در این میان حاجی محب‌الله یک تن از دهقانان ولایت تخار که در حدود ۵۰ جریب زمینش تحت کشت هنگ است، می‌گوید، «از ۱۰ سال به این‌سو که هنگ کشت کرده‌ام و امسال تنها از سه جریب زمینم که تازه به حاصل آمده بود، در حدود ۱۷۰ کیلو شیره هنگ گرفتم.»
محب‌الله از کشت هنگ و حاصلات گرفته از آن راضی است، اما از مشکل برای فروش آن شکایت دارد. او می‌افزاید: «چون نرخ‌ها در تخار پایین آمده و ما زمانی که می‌خواهیم هنگ‌مان را از ولایت ما را به دیگر جاها برای فروش انتقال بدهیم از طریق پولیس برای ما مانع ایجاد می‌شود و همین طور در انتقال پول به دست آمده از آن.»
برای اولین بار ترویج هنگ در ولایت تخار توسط موسسه جی‌آی‌زید در سال ۲۰۰۵ شروع شد، اما فعالیت‌های ریاست زراعت آبیاری و مالداری ولایت تخار برای کشت، پرورش و ترویج هنگ از سال ۱۳۹۷ آغاز گردیده و ۲۰ هکتار زمین ساحات تخریب شده‌ی چراگاه، با آن احیا شد که تا پنج سال پس از کشتش، حاصل می‌دهد. روند افزایش کشت‌زارهای هنگ، در حال افزایش است و هنوز ادامه دارد.
در ولسوالی‌های ورسج، فرخار و نمک‌آب، بیش‌تر نبات طبی «چییر» از جنس هنگ وجود دارد. بازار حاصلات هنگ تخار، در بازارهای تخار و ولایت‌های کابل و بلخ به فروش می‌رسد.
قیمت هر کیلو گرام شیره‌ی هنگ، از ۱۰۰ تا ۱۵۰ دالر است که به اساس معلومات ریاست زراعت ولایت تخار، در سال جاری دهقانان این ولایت شش متریک تن شیره‌ی هنگ از این ولایت به دست آورده‌اند. ارزش مجموعی این مقدار حاصلات، به ۷۵۰ هزار دالر امریکایی می‌رسد.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۰/۵/۲۳ - ۱۴:۴۰
Background image

نورستان ته د مچیو روزنکو پام ور اوښتی

د بزگر اونیزه | نورالله پتمن 
هېواد کې په دې ورستیو کالونو کې د مچیو روزنې او شاتو تولید لپاره د هېواد په بېلابېلو ولایتونو کې هڅې چټکې شوي دي، چې هر کال ترې په زیاته کچه لوړ کیفت. . .

پنجشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۱ - ۱۲:۲۲
Background image

د ننګرهار وادي کرنیز شرکت سره د عصري ماشینونو او توکو مرسته وشوه

۲۱ زمری ۱۴۰۰
د ننګرهار کانال د زېرمو د بیارغونې پروژه  (NVDA) د ننګرها وادي کرنیز شرکت سره د یوشمېر عصري کرنیزو ماشینونو او توکو مرسته وکړه.
په دغو توکو کې  پنځه عرادې د اوبو سيار واټر. . .

چهارشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۰ - ۱۶:۵۶
Background image

بغلان کې د رومي بانجانو سږني حاصلات ډېر شوې

۲۰ زمری ۱۴۰۰
د بغلان ولایت د رومي بانجانو سږني حاصلات د تېرکال په پرتله د پام وړ زیات شوي دي.
بغلان د رومي بانجانو کرکېلي لپاره مناسبه اوبه او هوا لري او په دې وروستیو کالونو کې په دې. . .

بازگشت