۲۲ کشمش‌خانه‌ی مدیریت محصولات زراعتی، ۱۹۸ تن انگور کلکان را به کشمش بدل می‌کند

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۶/۱۰ - ۱۵:۵۶
۲۲ کشمش‌خانه‌ی مدیریت محصولات زراعتی، ۱۹۸ تن انگور کلکان را به کشمش بدل می‌کند
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از طریق پژوه محصولات زراعتی، ۲۲ کشمش‌خانه را در ولسوالی کلکان ولایت کابل می‌سازد که کار این کشمش‌خانه‌ها در آستانه‌ی تکمیل است و بالای ۷۰ درصد پیش رفته است.
عبدالرازق غیرت مدیر عمومی امور زراعتی ولسوالی کلکان می‌گوید: «ظرفیت هر کشمش‌خانه به نُه تن انگور می‌رسد که هزینه‌ی جمعی ساخت ۲۲ کشمش‌خانه، ۱۵ میلیون افغانی است.»
آقای غیرت گفت، «پیش از این‌که برداشت حاصل انگور شود، ما کار این کشمش‌خانه را تکمیل می‌کنیم تا باغداران بتوانند در آن انگور را کشمش بسازند.»
شماری از باغداران در ولسوالی کلکان ولایت کابل از ساخت کشمش‌خانه‌ها ابراز خرسندی می‌کنند و می‌گویند که با ساخت این کشمش‌خانه‌ها، بخشی از مشکلات‌شان حل خواهد شد.
خواجه غلام‌سرور یکی از باغداران ولسوالی کلکان است که از چندین سال بدین‌سو مصروف باغداری می‌باشد. او می‌گوید که بیش از دوهزار تاک انگور دارد و در برداشت حاصل بیش‌ترین محصولات‌شان با بهای اندک در بازار به فروش می‌رسید.
به گفته این باغدار با ساخت این کشمش‌خانه انگور و کشمش را با بهای مناسب به فروش خواهند رساند، «من بسیار خوشم که کشمش‌خانه‌ها ساخته می‌شود و ما می‌توانیم انگور را کشمش بسازیم و به قیمت خوب بفروشیم و پیش از این کشمش‌خانه نداشتیم و بسیاری از انگورهای‌مان یا به قیمت ارزان فروخته می‌شد و یا خراب می‌شد.»
این باغداران می‌گویند که کشمش‌خانه‌ها برای محصولات‌شان بسنده نیست و از وزارت زراعت می‌خواهند که پرژوه‌های بیش‌تر را در این ولسوالی تطبیق کند.
حاجی مقبول یک تن از باغداران ولسوالی کلکان می‌گوید: «چهار هزار تاک انگور دارم با ساخته این کشمش‌خانه می‌توانیم انگور خود کشمش کنیم و به قیمت مناسب بفروشیم و پیش از این انگور ما به بسیار نرخ ارزان فروخته می‌شد و یا فاسد می‌شد، در ولسوالی ما تاک انگور زیاد است باید کشمش‌خانه‌های زیاد جور شود.»
کلکان یکی از ولسوالی‌های کابل است که در کنار میوه‌های دیگر، بیش‌ترین محصولات زراعتی‌اش انگور است. در این ولسوالی پیش از این، بیش از ۳۵ کشمش‌خانه از سوی وزارت زراعت و برخی از پروژه‌های دیگر ساخته شده بود، اما شماری از باغداران می‌گویند که مردمان این ولسوالی از طریق فروش انگور و کشمش مصارف مالی‌شان را تامین می‌‌کنند و اگر برای‌شان کشمش‌خانه‌های بیش‌تر ساخته شود، با فروش کشمش و انگور به بهای مناسب، می‌توانند باغداری را رونق خوب‌تر بدهند.
گیتی محسنی - گزارش‌گر وزارت زراعت

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۷ - ۱۲:۵۳
Background image

د افغانستان د کرنې وزارت پلاوي د روسیې د حیواني او نباتي روغتیا څېړنیز انستیتوت څخه لیدنه وکړه

۲۷ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۲۹ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د افغانستان اسلامي امارت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت یو لوړپوړي پلاوي د روسیې فدراسیون ته د خپل سفر په ترڅ کې د حیواني او نباتي. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۷ - ۱۰:۶
Background image

روسیه مېشتو افغان پانګه‌والو سره د کرنې وزارت د پلاوي لیدنه

۲۷ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۲۹ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د افغانستان اسلامي امارت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت یو لوړپوړي پلاوي د روسیې فدراسیون کې له مېشتو افغان پانګه‌والو او سوداګرو سره. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۷ - ۹:۲۸
Background image

نورستان کې د کرنې سکتور د پیاوړتیا لپاره مهمې ناستې؛ د پروژو شفاف تطبیق، د بزګرانو ملاتړ او د ځنګلونو ساتنه لومړیتوب وبلل شول

۲۷ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۲۹ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د نورستان ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په کچه درې مهمې جلا ناستې ترسره شوې، چې پکې د همکارو مؤسسو ترمنځ همغږي، د راتلونکو. . .

بازگشت