تولید عسل در بدخشان ۶۰ درصد افزایش یافت

content_admin
دوشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۹ - ۱۳:۵۶
 تولید عسل در بدخشان ۶۰ درصد افزایش یافت

امسال تولیدات عسل در ولایت بدخشان به ۲۸۳ متریک تن رسیده که افزایش ۶۰ درصدی این محصول را نشان می‌دهد. در حال حاضر بیش از ۵۹۰ فارم خرد و بزرگ زنبور عسل در این ولایت فعالیت دارند.
معین‌الدین عینی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان در این باره می‌گوید: «امسال با مساعدت شرایط اقلیمی؛ موجودیت گل و آگاهی بیش‌تر زنبورداران نسبت به سال‌های گذشته بیش‌تر شده است و ۶۰ درصد در تولید عسل افزایش به میان آمده است.
وی می‌افزاید که سطح تولید امسال به ۲۸۳ متریک تن رسیده است و منبع خوب عایداتی برای زنبورداران است، در حالی که سال قبل میزان تولید عسل به ۷۷ هزار و ۱۵۴ کیلو گرام یا ۷۷.۱۵۴ تن رسیده بود.
عسل خالص ولایت بدخشان در زنبورداری‌های ولسوالی‌های بهارک، کشم، جرم، شهدا، وردوج، یاوان و تگاب بیش‌تر تولید می‌شود. که عمدتاً در بازارهای محلی و ولایات هم‌جوار آن صادر می‌شود.
زنبورداران عسل را از ۴۵۰ افغانی تا یک هزار و ۲۰۰ افغانی می‌فروشند که بنیه‌ی اقتصادی آنان را شکل می‌دهد و برای‌شان ارزنده است. عسل نظر به فصل و تولیدش، بهایش متفاوت است.
فضل‌الدین از زنبورداران در ولسوالی بهارک بدخشان می‌گوید: «من مدت ۲۷ سال می‌شود که ترویج و پرورش عسل را کار می‌کنم با انتقال در زمان مناسب آن در ساحات گل‌دار، حفظ و مراقبت از آن و پیش‌گیری از خطرات محیطی همی حاصلات ما زیاد شده و ما از وزرات زراعت و دولت می‌خواهیم که بازارهای فروش و مارکیت آن را برای زنبورداران مهیا بسازد.»
اسدالله از ولسوالی جرم هم از زنبورداران است که در سال جاری عسل خوبی برداشته او می‌گوید: «در سال جاری ما توانستیم که عسل زیادی برداشت کنیم چون هم آب هوا مناسب بود و هم شیوه‌ها مختلف پرورش را یاد گرفتیم.»
هم‌زمان با همکاری وزارت زراعت در بخش آگاهی‌دهی شیوه زنبورداری و توزیع لوازم زنبورداری برای زنبورداران میزان حاصلات در این ولایت افزایش چشم‌گیر داشته است.
ولایت بدخشان از ولایاتی است که میزان پرورش زنبور در آن به پیمانه‌ی زیاد صورت می‌گیرد و سالانه حاصلات قابل ملاحظه عسل از آن‌جا به دست می‌آید.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۳ - ۱۳:۲۷
Background image

د کرنې وزارت لخوا د طبیعي پېښو پر وړاندې د مبارزې ادارې ته ځمکه ولېږدول شوه

۱۳ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د اراضۍ لوی ریاست کې جوړه شوې غونډه کې، چې د اراضۍ ریاست د ځمکو د انتقال او وېش رییس مولوي سید محمد. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۳ - ۱۱:۵۴
Background image

خوست کې د سبو او مېوو د وچولو مرکزونو د جوړولو لپاره سروې ترسره شوه

۱۳ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د خوست ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د کرنیزو چارو عمومي مدیریت تر څارنې لاندې، د افغان پرمختیایي مؤسسې  د کارکوونکو له لوري. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۳ - ۱۱:۵۲
Background image

د میدان وردګو والي؛ د کرنیز کمپلکس په جوړېدو سره په درې زره کسانو ته د کار زمینه برابره شي 

۱۳ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۳ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
 د ميدان وردګو والي ملاخيرالله خيرخواه په مشرۍ ددغه ولايت پانګوالو بزګرانو او بڼوالو ته د مېوو د ضايع کېدو، مخنيوي، ساتنې، پروسس او بازار. . .

بازگشت