افزایش حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۴/۵/۹ - ۱۰:۱۷
افزایش حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان

۹ اسد ۱۴۰۴ هـ.ش
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بغلان می‌گویند که حاصلات خربوزه و تربوز امسال در این ولایت افزایش یافته و به بیش از ۳۳ هزار و ۱۵۰ متریک‌تُن رسیده است.
در سال جاری بیش از دو هزار و ۲۱۰ هکتار زمین در ولایت بغلان تحت کشت خربوزه و تربوز قرار داشت که حاصل برداشت‌شده آن نسبت به سال گذشته افزایش قابل‌ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد. دهقانان پلخمری و ولسوالی‌های بغلان مرکزی، دهنه غوری و دوشی، علت این افزایش را تجربه بیشتر در کشت و آشنایی با روش‌های استندرد زراعتی و نیز استفاده از تخم‌های اصلاح‌شده عنوان می‌کنند.
کارمندان مسلکی امور زراعتی ریاست زراعت بغلان می‌گویند که دهقانان این ولایت در پالیزهای‌شان از کودهای کیمیاوی یوریا و DAP و هم‌چنان پس‌خورده‌های مرغ‌های فارمی استفاده می‌کنند. به گفته آنان، استفاده از کود کیمیاوی میزان حاصلات را افزایش داده اما بر کیفیت میوه تأثیر منفی نگذاشته است.
به گفته مسئولان، در نتیجه تلاش‌های مستمر، مگس خربوزه در این ولایت ریشه‌کن شده است و بیشتر حاصلات خربوزه و تربوز بغلان به ولایت‌های هم‌جوار عرضه می‌شود.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۰ - ۱۴:۵۱
Background image

غور کې د څړځایونو د سروې او تثبیت بهیر پیلېږي؛ د کرنې وزارت د اراضۍ رییس د چارو پر روڼتیا او دقت ټینګار وکړ

۲۰ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د اراضۍ رییس مولوي محمود مظلوم په مشرۍ، د غور ولایت د څړځایونو د سروې او تثبیت د بهیر د پیل او د اړوندو. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۰ - ۱۴:۲۸
Background image

میدان وردګو کې د کرنې او مالدارۍ د پیاوړتیا په موخه پراختیايي او روغتیايي فعالیتونه روان دي

۲۰ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د میدان وردګو ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست له لوري د دغه ولایت د مرکز په ګډون په بېلابېلو ولسوالیو کې د یوې همکارې مؤسسې د. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۰ - ۱۳:۶
Background image

د پنجشېر د کرنې ریاست د مالي چارو او د عوایدو د زیاتوالي د لارو چارو ارزونه

۲۰ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د مالي او حسابي چارو رییس مولوي ضیاءالدین واقف په مشرۍ یوه پلاوي، د مالي او اداري چارو د هر اړخیزې. . .

بازگشت