تولید عسل در بدخشان نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است

mail-admin
Sat, Sep 12 2026 11:56 AM
111

۲۱ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
بر اساس ارزیابی آمریت مالداری و صحت حیوانی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان، تولید عسل در این ولایت در سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بدخشان می‌گویند که با وجود بارندگی‌ها و ژاله‌های نامناسب و خارج از فصل که در برخی مناطق بر فعالیت زنبورهای عسل و میزان تولید تأثیر گذاشته است، زنبورداران و فارم‌داران از وضعیت تولید عسل در سال جاری نسبت به سال گذشته رضایت دارند.
بدخشان با برخورداری از چراگاه‌های طبیعی، پوشش گیاهی متنوع و گل‌های طبیعی و دارویی، از ظرفیت مناسب برای توسعه زنبورداری و تولید عسل باکیفیت برخوردار است. به استثنای ولسوالی‌های واخان و پامیر، سایر ولسوالی‌های این ولایت از شرایط اقلیمی و طبیعی مناسب برای پرورش زنبور عسل برخوردار می‌باشند.
بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، شماری از زنبورداران از سایر ولایت‌ها نیز برای استفاده از پوشش گیاهی و گل‌های طبیعی، کندوهای خود را به برخی ولسوالی‌های بدخشان انتقال داده و از این طریق به تولید عسل می‌پردازند.
مسئولان ریاست زراعت بدخشان می‌افزایند که زنبورداری در این ولایت رو به توسعه بوده و علاقه‌مندی مردم به خرید، نگهداری و افزایش شمار کندوهای زنبور عسل بیشتر شده است.
به گفته آنان، توسعه زنبورداری می‌تواند زمینه اشتغال و درآمدزایی را فراهم ساخته، در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌ها نقش داشته و به افزایش تولیدات داخلی کمک کند.
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان با توجه به ظرفیت‌های طبیعی و پوشش گیاهی غنی این ولایت، بر تشویق و حمایت از زنبورداران و سرمایه‌گذاری در این بخش تأکید کرده و توسعه زنبورداری را زمینه‌ای مناسب برای افزایش تولید عسل و رشد پایدار این صنعت می‌داند.

Latest news

Thu, Mar 02 2023 7:16 PM
Background image

Meeting of the Minister of Agriculture with the Ambassador of Turkey


 2 March 2023
Mawlavi Ataullah Omari, the Minister of Agriculture, Irrigation and Livestock, met with Jihad Ergin Ay, the Turkish Ambassador to Afghanistan, and discussed bilateral. . .

Wed, Aug 11 2021 5:29 PM
Background image

Holding a Meeting on Collecting Horticultural Products

Asad 20; August 11, 2021
A meeting on how to collect horticultural products was held at the Ministry of Agriculture campus with presence of Shirshah Amiri, deputy minister of. . .

Mon, Aug 09 2021 2:12 PM
Background image

The first phase of Daikundi Valley Natural Resources Management Project completed

Asad 18: August 9, 2021
The Forest Rehabilitation Project, which was started by Directorate of Agriculture in cooperation with Aga Khan Foundation on May 1, 2019 to boost ecosystem has. . .

BACK TO NEWS