یک پروژه‌ی وزارت زراعت برای دهقانان در بالامرغاب بادغیس ۱۰۴ گل‌خانه ساخته است

mail-admin
Sun, Jul 05 2020 5:10 PM
یک پروژه‌ی وزارت زراعت برای دهقانان در بالامرغاب بادغیس ۱۰۴ گل‌خانه ساخته است
 
۱۵ سرطان ۱۳۹۹
پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری (CBARD) در بالامرغاب، به هدف ترویج محصولات با ارزش زراعتی و جلوگیری از کشت و تولید کوکنار، ۸۲ گل‌خانه بزرگ (۴۰۴ متر مربعی) برای مردان و ۲۲ گل‌خانه کوچک (۶۰ متر مربعی) برای زنان ساخت.
دین محمد یک تن از دهقانان قریه‌ی لودین‌های ولسوالی بالامرغاب، به دلیل کمبود آب، کوکنار می‌کاشت، در جمع‌آوری این کشت مضر، با خانواده‌اش، دشواری‌هایی را تحمل می‌کرد. او که سه جریب زمین دارد، در دو جریبش کوکنار و در یک جریبش گندم، ماش، کنجد و جواری می‌کاشت.
او از کشت کوکنار در هر جریب، ۲۰ هزار افغانی درآمد داشت. اما حالا با گل‌خانه‌ای که وزارت زراعت برایش ساخته است، تنها در پنج ماه، با کشت بادنجان رومی ۱۶۰ هزار افغانی درآمد کرده است، او در فصل دوم، بادرنگ می‌کارَد.
دین محمد، شیرآقا و زرگله برنامه‌های آموزشی را درباره کشت‌و‌پرورش سبزیجات گل‌خانه‌ای، مبارزه با آفات نباتی، کنترل گیاهان هرزه، برداشت محصول و بازاریابی را یاد گرفته‌اند.
این پروژه برای شیرآقا و دین محمد در دو زمین ۴۰۴ متر مربعی و برای زرگله در ۶۰ متر مربع زمین، گل‌خانه ساخته و ۴۸ وسیله‌ی گل‌خانه‌داری نیز برای‌شان کمک کرده است.
شیرآقا هفت جریب زمین دارد. در سه جریب کوکنار و در چهار جریب آن گندم، ماش و جواری می‌کاشت. او سالانه از سه جریب زمین، ۱۲ کیلو تریاک (به ارزش مجموعی ۳۶ هزار افغانی) حاصل می‌گرفت. اما حالا با گل‌خانه‌ای که وزارت زراعت برایش ساخته، در یک فصل توانسته ۱۲۰ هزار افغانی با کشت بادرنگ (و حاصل هشت هزار کیلویی) درآمد کند.
زرگله‌ی ۳۵ ساله، در قریه لودین‌های بالامرغاب بادغیس کشت‌وکار می‌کند. زرگله دو جریب زمین دارد، در یک جریب آن گندم، جواری، ماش و کنجد می‌کاشت و در یک جریب دیگر، کوکنار می‌کاشت.
زرگله از هر جریب، چهار کیلو تریاک می‌گرفت که جمعاً در یک سال، هشت هزار و ۴۰۰ افغانی (هر کیلو دو هزار و ۱۰۰ افغانی) درآمد داشت.
اما او با استفاده از گل‌خانه‌ها در نیم‌فصل، با کشت بادرنگ، یک هزار و ۴۰۰ کیلو حاصل گرفته و هر کیلو در بدل ۱۵ افغانی و جمعاً ۲۱ هزار افغانی درآمد کرده است و نیم‌فصل دیگر را در نظر دارد پالک کشت کند.
باید گفت که با تطبیق پروژه‌های ساختمانی (دیوارهای محافظتی، بند‌های آب‌گردان، سیفون و تقسیم‌کننده‌های آب) ساخت باغ‌ها، کشمش‌خانه‌ها و گل‌خانه‌ها در بالامرغاب، کشت و تولید کوکنار کاهش یافته است. دهقانان حالا می‌خواهند خودشان گل‌خانه بسازند و از زمین کم، حاصل بسیار بگیرند.
در ۱۳ شورا از ۱۲۰ شورای انکشافی بالامرغاب، پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی فعال است.

Latest news

Wed, Aug 11 2021 5:29 PM
Background image

Holding a Meeting on Collecting Horticultural Products

Asad 20; August 11, 2021
A meeting on how to collect horticultural products was held at the Ministry of Agriculture campus with presence of Shirshah Amiri, deputy minister of. . .

Mon, Aug 09 2021 2:12 PM
Background image

The first phase of Daikundi Valley Natural Resources Management Project completed

Asad 18: August 9, 2021
The Forest Rehabilitation Project, which was started by Directorate of Agriculture in cooperation with Aga Khan Foundation on May 1, 2019 to boost ecosystem has. . .

Mon, Aug 09 2021 12:36 PM
Background image

Three vegetable and fruit processing centers equipped in Balkh

Asad 18: August 9, 2021
Balkh Directorate of Agriculture, through a program to support to national priority program 2, with joint investment of 30% of the private sector and 70% of the. . .

BACK TO NEWS