نشست بررسی چگونه‌گی جلوگیری از قاچاق زعفران به افغانستان با حضور نماینده‌گان نهادهای مرتبط برگزار شد

content_admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۸/۲۵ - ۱۴:۴۴
نشست بررسی چگونه‌گی جلوگیری از قاچاق زعفران به افغانستان با حضور نماینده‌گان نهادهای مرتبط برگزار شد

۲۵ عقرب ۱۳۹۹
نشست بحث و بررسی چگونه‌گی جلوگیری از قاچاق زعفران به کشور، با اشتراک نماینده‌گان شورای امنیت ملی، وزارت‌های داخله، مالیه، صنعت و تجارت، ریاست عمومی امنیت ملی و اتحادیه‌ی ملی زعفران‌کاران و شماری از مسوولان وزارت زراعت، به ریاست داکتر انوارالحق احدی، نامزدوزیر و سرپرست وزارت زراعت، در دفتر مقام برگزار شد.
داکتر انوارالحق احدی، سرپرست وزارت زراعت گفت «به اساس طرح انکشاف پنج ساله زعفران، سطح زیر کشت و میزان تولید سال به سال در حال افزایش است، زعفران افغانستان جایگاه عالی کیفیت را در جهان دارد، در حال حاضر افزایش تولید و ایجاد مراکز پروسس، ایجاد لابراتوار کنترل کیفیت، آموزش دهقانان، و برخی از موارد دیگر قدم‌های اساسی است که وزارت زراعت برداشته است، اما با وجود پیش‌رفت‌هایی در سکتور زعفران، مشکلات پایین بودن تولیدکننده‌گی مزارع، کمبود مراکز معیاری پروسس و قاچاق زعفران وجود دارد.»
سرپرست وزارت زراعت افزود «با وجودی که واردات زعفران و پیاز آن، به اساس حکم رییس جمهور متوقف است، اما هنوز هم گزارش‌هایی مبنی بر قاچاق زعفران از کشورهای همسایه به افغانستان وجود دارد.»
در همین حال آقای احدی از وزارت مالیه خواست تا در فعال‌سازی اسکنرها در گمرک‌ها که در جلوگیری از قاچاق زعفران مؤثر است، همکاری کند. هم‌چنان سرپرست وزارت زراعت از ارگان‌های امنیتی خواستار کنترل محموله‌های وارداتی و همکاری بیش‌تر در جلوگیری از قاچاق زعفران شد.
هم‌چنان نماینده‌گان اداره‌های مختلف در این نشست ابراز آماده‌گی کردند که در زمینه‌ی حل مشکلات قاچاق زعفران در هم‌آهنگی با نهادهای سکتوری همکاری کنند.
باید گفت که افغانستان در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۰ متریک تن زعفران تولید کرده و به اساس گزارش‌ها در سال جاری، کشت‌زارهای زعفران یک‌هزار هکتار بیش‌تر شده و احتمالاً حاصلات امسال نسبت به سال گذشته بیش‌تر می‌شود.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۲
Background image

آگاهی‌دهی به دهاقین درباره کشت پیاز تخمی به شکل قطار در ولسوالی دند غوری

۴ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برای دهاقین ولسوالی دند غوری  ولایت بغلان برنامه آگاهی‌دهی در مورد کشت پیاز تخمی به شکل قطار از سوی کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری آن ولایت برگزار شد. 
این. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۰
Background image

برگزاری برنامه آموزشی برای دهاقین و باغداران در ولسوالی آبشار

۴ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برنامه آموزشی از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر  برای دهاقین و باغداران قریه دوست علی ولسوالی آبشار آن ولایت  برگزار شد. 
در این برنامه، برای ده‌ها تن از. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳ - ۱۲:۵۸
Background image

بازدید از روند ترمیم فارم قره‌قل در بلخ

۳ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از روند ترمیم فارم قره‌قل  آن ولایت بازدید و بررسی به‌عمل آوردند.
این بازدید به تأسی از هدایت وزارت زراعت، آبیاری و. . .

بازگشت به خبرها